Ingrediente

  • 3 linguri ulei de masline
  • 3 cepe medii, tocate marunt
  • 1 morcov, dat pe razatoare
  • 1 pastarnac, curatat de coaja si taiat longitudinal in 2
  • 1/2 telina mica, taiata felii mici
  • 2 frunze de dafin
  • 2 crengi cimbru
  • sare dupa gust
  • 1,5 l apa
  • 600 ml amestec de conserve de rosii (suc + rosii in bulion)
  • frunze de busuioc proaspat (optional)
  • 1 catel usturoi
  • 1 lingurita de zahar
  • 2 maini fidea/taietei fini

Metoda

  1. In oala de ciorba incingem uleiul de masline si calim usor ceapa. Adaugam morcovul si telina, mai calim putin si adaugam jumatate din cantitatea de apa. Punem in oala si pastarnacul, cimbrul, dafinul si sarea si lasam la foc iute pana se patrund toate legumele.
  2. Adaugam amestecul de rosii si restul de apa si mai dam cateva clocote.
  3. Stingem focul, scoatem dafinul, cimbrul si pastarnacul, apoi punem tot amestecul in blender plus usturoiul si zaharul si mixam indelung. Robotul SMART MIX PRO este cel care va da textura cremoasa acestei supe si care pur si simplu o va transforma, intrucat rezultatul final depinde foarte mult de consistenta sa.
  4. Turnam supa crema inapoi in oala, dam din nou pe foc si adaugam taiteii, lasam inca doua minute pe foc apoi dam deoparte si putem servi.